Lees meer over jouw pensioenzaken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Stichting Pensioenfonds APF
 
Lees online
APF-Bericht februari 2023
Podcast: Waarom wij duurzaam beleggen
Financiële situatie
Beknopte wijzigingen
Bedrag ineens
Wijzer naar je nieuwe Pensioen
BP-bericht
Podcast: Waarom wij duurzaam beleggen
Je hele leven lang gaat iedere maand een gedeelte van je loon naar het pensioenfonds. Als je geld uitgeeft, wil je natuurlijk weten wat daarmee gebeurt. Onze host Michiel Brinkhuis (31) gaat hierover in gesprek met bevlogen beleggings- en pensioenspecialisten.
Luister naar de podcast! >
Financiële situatie
In de afgelopen maand is de (actuele) dekkingsgraad gestegen: van 115,2% naar 116,0%. Het rendement op de beleggingen was positief waardoor het belegd vermogen is gestegen.
Lees meer >
Beknopte wijzigingen
Sinds enkele jaren is de premie in onze basis pensioenregeling niet voldoende om het gewenste (maximale) opbouwpercentage van 1,875% te kunnen toepassen. Ook in 2023 zal dat helaas niet mogelijk zijn; pensioen wordt opnieuw iets duurder. Dit komt vooral door de hogere levensverwachting en de hoge inflatie.
Lees meer >
Bedrag ineens
De mogelijkheid om bij pensionering een ‘bedrag ineens’ op te nemen, is opnieuw uitgesteld. Minister Carola Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet de Tweede Kamer weten dat deze keuzemogelijkheid voorlopig opschuift naar 1 januari 2024. Dit uitstel heeft gevolgen als je in de tweede helft van 2023 met pensioen gaat.
Lees meer >
Wijzer naar je nieuwe Pensioen
De pensioenregels in de wet gaan veranderen. Maar wat betekenen de nieuwe pensioenregels voor jou? Welke stappen zijn er al gezet? Geregeld komt er een Pensioen update uit, waarin wij de laatste ontwikkelingen bespreken. Je kan deze vinden op onze website.
Lees meer >
BP-bericht
Pensioenfonds APF verzorgt voortaan na afloop van elk kwartaal een bericht over de ontwikkelingen van jouw beleggingen in de BP- regeling. Het document kan je vinden onderaan de pagina bij BP‑regeling onder de rubriek beleggingen. Kort en krachtig, 2022 was geen goed jaar voor beleggers. De oorlog in Oekraïne, de sterke rentestijging, hoge inflatie en naweeën van de coronacrisis lieten hun sporen na.
Lees meer >
 
© 2023 Pensioenfonds APF | Privacy
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier