Goed nieuws; APF verhoogt alle pensioenen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Stichting Pensioenfonds APF
 
Lees online
APF-Bericht december 2022
Met hoeveel risico beleggen? Zo denken jullie er over
10 procent van je pensioen in 1 keer opnemen, voorlopig uitgesteld naar 1 juli 2023
Wat gebeurt er met mijn poen voor en tijdens mijn pensioen?
Transitie naar een duurzame economie
APF verhoogt pensioenen met 8,73%
APF wenst iedereen fijne feestdagen!
Met hoeveel risico beleggen? Zo denken jullie er over
We krijgen een nieuw pensioenstelsel in Nederland. Dat betekent dat we onze pensioenregeling moeten aanpassen. Een goed moment om te peilen welke wensen en voorkeuren er leven. Bijvoorbeeld: hoeveel risico willen we lopen bij het beleggen van pensioengeld? Hiervoor voerden we een online-onderzoek uit.
Lees meer >
10 procent van je pensioen in 1 keer opnemen, voorlopig uitgesteld naar 1 juli 2023
Het wordt in 2023 waarschijnlijk mogelijk om een deel van je pensioen in 1 keer op te nemen als je met pensioen gaat. Kies je hiervoor? Dan kunnen we tot maximaal 10% van de waarde van je opgebouwde ouderdomspensioen in 1 keer aan je betalen. Een lager percentage is ook toegestaan.
Lees meer >
Wat gebeurt er met mijn poen voor en tijdens mijn pensioen?
Je hele leven lang gaat iedere maand een gedeelte van je loon naar het pensioenfonds. Als je geld uitgeeft, wil je natuurlijk weten wat daarmee gebeurt. Onze host Michiel Brinkhuis (31) gaat hierover in gesprek met bevlogen beleggings- en pensioenspecialisten. Luister naar de podcast!
Lees meer >
Transitie naar een duurzame economie
Een van de grootste uitdagingen deze tijd is zorgen voor een duurzame economie. APF belegt de pensioengelden in de economie en wel in die bedrijven die zo goed mogelijk omgaan met milieu-, sociale en governance risico’s (ESG‑risico’s). Bedrijven pretenderen dit te doen. Het doel van Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) is om die transparantie te verbeteren en vergelijkbaarheid te verkrijgen over ESG informatie. Alle pensioenfondsen moeten deze informatie verschaffen via de website, pensioen 1‑2‑3 en het jaarverslag. Recent heeft het bestuur besloten voor de opt-in van Artikel 4: pensioenfondsen die de ‘belangrijkste ongunstige effecten (PAI) van beleggingsbeslissingen in aanmerking nemen’, moeten een verklaring hierover publiceren op hun website. Dat laatste heeft het fonds onlangs gedaan. Het daadwerkelijk verkrijgen van alle data is nu nog de uitdaging en zal zijn verkregen in de tweede helft van 2023. Hiermee kan het bestuur maar ook jij als deelnemer monitoren hoe de economie steeds duurzamer wordt gemaakt.
Lees meer >
Overig nieuws
APF verhoogt pensioenen met 8,73%
 
© 2022 Pensioenfonds APF | Privacy
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier